Top 10 beste (auto)biografie boeken van bekende ondernemers

Inhoud van dit artikel

Op deze pagina vind je de beste (auto)biografieën op dit moment. Waarom zou je een biografie willen kopen? Ik lees biografieën, omdat ik kan leren van de fouten en successen van andere ondernemers.

Tony Robbins zegt ook: ‘’Succes leaves clues’’. Hiermee bedoelt hij dat je succes kan behalen door te leven zoals andere succesvolle ondernemers leven. Succes is ook voor jou weggelegd. Waar een wil is, is een weg!

Shoe Dog

In Shoe Dog lees je het verhaal van Phil Knight, de oprichter van Nike. Phil Knight is begonnen met ondernemen, omdat er geen product was wat aan zijn eisen voldeed. Namelijk een lichte, maar vooral comfortabele hardloopschoen.

Wat begon als een investering van $500 resulteerde in een van de bekendste sportmerken ter wereld. In deze biografie lees je over de moeilijke en lastige beslissingen die Phil Knight heeft moeten maken. Waarbij hij niet altijd wist hoe hij de rekeningen aan het einde van de maand moest betalen.

Het boek is een echte aanrader!

Losing my virginity

Losing my virginity gaat over het leven van Richard Branson. Met een geschat vermogen van 5 miljard dollar behoort Richard Branson tot de rijksten van Groot-Brittannië. Hij is eigenaar van meer dan 400 bedrijven.

In dit boek lees je over zijn successen en doorzettingsvermogen, maar ook over hoe hij de wereld wil verbeteren. Fantastisch boek!

Total Recall: My Unbelievably True Life Story

Total Recall gaat over het bijzondere verhaal van Arnold Schwarzenegger. Arnold is bekend geworden door bodybuilding en zijn filmcarrière, maar is ook altijd ondernemer geweest.

In dit boek lees je over zijn geweldige doorzettingsvermogen en fantastische persoonlijkheid. Zijn succes is niet komen aanwaaien. Hij werkt hard en stopt niet totdat hij zijn doelen heeft bereikt.

Steve Jobs

Deze biografie gaat over Steve Jobs, de medeoprichter van Apple. Steve Jobs overleed in 2011 aan de gevolgen van kanker. Hij was een ontzettend gedreven man en eiste het maximale van zijn werknemers. Ik keur zijn manier van leidinggeven niet altijd goed, maar wel wat hij de wereld heeft gebracht.

Steve Jobs heeft mij ook veel vlakken geïnspireerd, vooral de speech die hij gaf aan de studenten van de Stanford University.

Grinding it Out: The Making of McDonalds

Dit boek gaat over het persoonlijke leven van Ray Kroc, de man die McDonalds groot heeft gemaakt. In dit boek wordt het bijzonder verhaal van Ray Kroc vertelt en hoe hij met McDonalds tot de top van de wereld is geklommen. Al met al een leuk boek over het leven van deze harde zakenman

Naast dit boek kan ik ook de speelfilm The Founder aanraden. Bepaalde zaken komen niet overeen met het boek. Het boek is namelijk een stuk breder en uitgebreider, maar dat maakt de film niet minder leuk!

Elon Musk: hoe de topman van SpaceX en Tesla onze toekomst vormgeeft

In deze biografie lees je het verhaal van Elon Musk. Het boek deed me denken aan de biografie van Steve Jobs. De manier van leidinggeven en de gedrevenheid, maar dan iets genuanceerder.

Elon Musk is een keiharde werker en is een voorbeeld voor iedere ondernemer. Ook zijn bedrijven, waaronder Tesla en SpaceX hebben zware jaren gehad. Nu een paar jaar verder zijn deze uitgegroeid tot de meest waardevolle bedrijven in hun sector.  

Sam Walton: Made In America

Sam Walton is de oprichter van de Amerikaanse supermarktketen Walmart. In deze biografie lees je hoe hij met één winkel is begonnen en hoe hij zichzelf heeft opgewerkt tot een van de grootste retailers ter wereld.

In dit boek staan leuke en praktische tips die elke ondernemer gelijk kan toepassen.

Mr. Amazon

In dit boek lees je het verhaal van Jeff Bezos, de oprichter van Amazon. Het bedrijf is opgericht in 1995 en is uitgegroeid tot een van de waardevolste en invloedrijkste bedrijven ter wereld.

Dat groei hiervoor belangrijk is komt in dit boek nadrukkelijk naar voren. Jeff Bezos is geobsedeerd op de lange termijn groei en alles moet hiervoor wijken.

Een inspirerend verhaal over deze grootmacht.

The snowball

The Snowball gaat over het leven de meest bekende belegger ter wereld, Warren Buffett. In dit boek vertelt de schrijver over zijn jeugd, familie, zijn carrière en Berkshire Hathaway. Waarbij het niet alleen lof oogst, maar ook kritiek.

Verwacht alleen geen geniale beleggingstips, want het gaat in dit boek alleen om de persoon Warren Buffett.

Titan: The Life of John D. Rockefeller, Sr.

Dit boek gaat over John Davison Rockefeller. Hij is geboren in New York 1839 en is rijk geworden in de staal en olie-industrie.

Hij behoorde tot de allerrijksten ter wereld met een geschat vermogen van 400 miljard. Dit is een ongelofelijk prestatie, vooral 100 jaar geleden. Dit was ook de reden waarom hij zijn bedrijven moest splitsen.

Hij was simpelweg te machtig.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *