Top 10 beste boeken over geld verdienen en succes 2022

Inhoud van dit artikel

Ben je opzoek naar boeken die jou gaan helpen om financieel onafhankelijk te worden? Door de jaren heen zijn er veel boeken gepubliceerd hoe je financieel onafhankelijk kan bereiken. Bespaar tijd door niet zelf op zoek te gaan naar de beste boeken en bekijk snel onze top 10!

Rijke pa arme pa

Rijke pa arme pa is één van de beste boeken die je kan lezen als je financieel onafhankelijk wilt worden. Het boek gaat over Robert die opgroeide met twee vaders: zijn echte vader en de vader van zijn beste vriend. Beide kijken ze verschillend naar geld. Robert is continu in strijd met zijn gedachten naar welke vader hij moet luisteren. 

Het advies van zijn arme pa was: ga naar school, haal goede cijfers en zoek een baan met goede secundaire voorwaarden. Hoe heeft dit advies zijn arme pa geholpen? Hij kon het hoofd niet boven water houden en bleef de rest van zijn leven met geld problemen zitten.

Het probleem is dat de meeste mensen voor geld werken. Zodra deze mensen stoppen met werken, stopt ook de geldstroom. De rijken werken niet voor geld, geld werkt voor hen.

De rijken kopen assets, zoals aandelen en vastgoed, die nog maar geld in het laatje brengen. Hierdoor bouw je een leger van soldaatjes die dag en nacht voor jouw werken. 

Een andere belangrijk onderwerp wat Robert je gaat leren. Het maakt niet uit hoeveel geld je verdiend, het gaat erom hoeveel geld je aan het einde van de maand nog in de portemonnee zit

Stel persoon A verdiend €200.000 per jaar en spaart €20.000 en persoon B verdiend €50.000 en spaart €10.000. Wie zou er eerder kunnen genieten van financieel onafhankelijkheid? Persoon B natuurlijk!

Door het lezen van dit boek zul je bovenstaande beter begrijpen. De ondertitel van dit boek luidt niet voor niets: wat de rijken hun kinderen leren over geld – dat de armen en middenklasse niet doen!

The millionaire fastlane

The millionaire fastlane is het boek van MJ Demarco. MJ omschrijft in zijn boek hoe je zo snel mogelijk financieel onafhankelijk kan worden. Hij verkocht zijn bedrijf op 33-jarige leeftijd en geniet sindsdien in luxe van zijn pensioen.

Dit boek is niet voor iedereen bestemd. MJ onderscheidt zich door zijn directe stijl en zijn meedogenloosheid tegenover de bekende rijkdom tips. In zijn boek beschrijft hij drie wegen om financiële onafhankelijkheid te worden: sidewalk, slowlane en fastlane. 

Heb je het gevoel dat het traditionele pad niet naar rijkdom leidt, dan is dit misschien wel de wake up call die je nodig hebt!

Think and grow rich

Think and grow rich is geschreven door Napoleon Hill. Dit boek neemt je stapsgewijs mee in de strategie die miljoenen mensen een fortuin heeft opgeleverd, maar die bovenal de formule is voor een succesvol en voldaan leven.

De lessen uit dit boek zijn tijdloos, ondanks het feit dat die in 1937 is gepubliceerd. Belangrijk is om de stappen in het boek gelijk in de praktijk te brengen. Mijn tip is om dit boek meerdere keren te lezen. Je zult verbaast zijn hoe je zienswijze is veranderd in de loop der jaren!

Waarom de rijken alsmaar rijker worden

Dit is het tweede boek van Robert Kiyosaki in de lijst. Robert Kiyosaki gelooft dat ons schoolsysteem de kloof veroorzaakt tussen arm en rijk. In dit boek legt hij uit waarom spaarders verliezers zijn en hoe belastingen en schulden de rijken rijker maken.

In dit boek vertelt Robert waarom naar school gaan, hard werken, geld sparen, een huis kopen, schulden aflossen en voor de lange termijn investeren in de aandelenmarkt voor de meeste mensen een slecht advies is.

Robert Kiyosaki gebruikte de lessen uit zijn boeken om binnen 10 jaar financieel onafhankelijk te worden. 

Awaken the giant within

Tony Robbins, ken je hem? Nee? Typ dan zijn naam maar eens in Youtube. Tony Robbins is de ultieme life coach. Hij barst van de positiviteit en heeft de levens van velen al veranderd. Mensen betalen daarom ook duizenden euro’s om hem live te zien. 

Netflix heeft onlangs een documentaire over hem gemaakt, aanrader!

In dit boek leer je hoe belangrijk beslissingen en overtuigingen zijn om je leven positief te veranderen. Het boek zal je veranderen in de reus die altijd al had willen zijn!

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap is geschreven door Stephen Covey en is één van de best verkochte management boeken ter wereld. Het gaat over 7 eigenschappen, die je volgens Covey zou moeten ontwikkelen om succesvol en gelukkig te zijn. 

Hoewel het boek ruim dertig jaar geleden gepubliceerd is, blijft het tijdloos. Het boek richt zich op het veranderen van de lezer. Dit maakt het boek uniek, want de meeste boeken zijn gericht hoe de lezer zijn of haar omgeving kan beïnvloeden.

Stephen Covey geeft praktische voorbeelden die je gelijk kan toepassen. Het zet aan tot nadenken en het meest belangrijk, actie!

The miracle morning

The miracle morning is geschreven door Hal Elrod. Elrod is na zijn ingrijpende ongeluk (beschreven in dit boek) opzoek gegaan naar de methode die succesvolle mensen toepassen.  

Tijdens zijn zoektocht heeft hij een aantal dingen ontdekt.

Succesvolle mensen nemen vaak ’s morgens de  tijd voor hun zelf. Ze focussen op wat ze willen en wat er gedaan moet worden. Ze zorgen goed voor zichzelf. Vanuit dit onderzoek heeft de schrijver de SAVERS methode ontwikkeld. Met deze SAVERS methode heb je een super complete start van de dag!

Your money or your life

Your money or your life is één van de meest populaire boeken op het gebied van money mindset en om financieel onafhankelijk te worden. Dit is een geweldig boek om mensen te helpen een nieuw perspectief te krijgen op ons bestedingsgedrag.

De stappen in het boek zullen je helpen om je uitgaven te optimaliseren, je inkomsten en investeringen te verhogen en uit te breiden. Het einddoel is dat je passieve inkomsten je uitgaven overtreffen. 

Financieel onafhankelijkheid, oftewel niet meer werken voor je geld!

The compound effect

The compound effect is geschreven door Darren Hardy. Het boek is gericht op consistentie en discipline, zodat je op alle vlakken van het leven kunt excelleren. Het boek leest makkelijk weg met mooie en duidelijke voorbeelden.

Als je financieel onafhankelijk wilt worden, gebruik dan de kracht van het compound effect. Door elke dag kleine stapjes te maken, zul je op lange termijn grote successen boeken!

The total money makeover

The total money makeover is geschreven door Dave Ramsey. Dave leert individuen hoe ze door middel van zeven baby stapjes uit de schulden kunnen komen. Dit boek richt zich op de  Amerikaanse markt, maar ook geschikt voor ons Nederlanders.

 Voor veel mensen is het normaal om schulden te hebben, zolang je de lasten kan betalen. Dave probeert deze gedachte te doorbreken

Gerelateerde blogs
Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *