Top 10 beste boeken voor beginnende beleggers 2022

Inhoud van dit artikel

Wil je graag beginnen met beleggen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Mijn tip is om eerst een aantal boeken over beleggen te lezen. Dat klinkt misschien saai, maar hierdoor ben je beter voorbereid om je welverdiende centen aan het werk te zetten. Want het doel van alle beginnende beleggers is van geld nog meer geld maken. Bespaar tijd en geld en bekijk hieronder mijn top 10 beste boeken voor beginnende beleggers in aandelen.

Beleggen voor dummies

Zoals de titel het al aangeeft is dit het boek voor dummies, oftewel voor startende beleggers. Het boek leest makkelijk weg en bevat vrijwel alle basics die je moet weten voordat je begint met beleggen. Heb je al enige ervaring met beleggen dan is dit boek wellicht minder interessant

De intelligente belegger

De intelligente is geschreven door Benjamin Graham en dateert uit 1949. Ondanks dat het boek zeventig jaar geleden is geschreven, wordt nog steeds geprezen door grote beleggers. De meest bekende belegger is Warren Buffett, de voormalig leerling en werknemer van Benjamin Graham. Warren Buffet noemt de intelligente belegger ook het beste boek ooit geschreven.

Dit was mijn eerste boek die ik heb gelezen over beleggen. Persoonlijk vond ik hem best pittig en het was een behoorlijke kluif om er doorheen te komen. Desondanks blijf ik het een interessant boek vinden en heb ik er ontzettend veel van geleerd. Ik raad het ook zeker om het later nog eens te gaan lezen. Het boek leest namelijk net iets beter was als je al wat ervaring hebt opgedaan.

Leer beleggen als Warren Buffett

Leer beleggen zoals de grootste goeroe ter wereld: Warren Buffett. In dit boek wordt de beleggersstrategie van Warren Buffett besproken, hoe je kan profiteren van koersfluctuaties, het herkennen van goede bedrijven en fundamentele beleggingsinzichten.

In 10 stappen succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen helpt Harm van Wijk je om een passief inkomen op te bouwen. Aan de hand van praktijkvoorbeeld laat Harm zien waar je op moet letten als beginnende belegger. Zo weet je precies wanneer je aandelen moet kopen, verkopen, de risico’s inschatten en je beleggingsdoelen bepalen. Het boek is zeer praktisch met een duidelijk uitleg en vind je bij elke stap een aantal opdrachten die je gelijk in de praktijk kan toepassen.

De basis van het beleggen

Niet de goedkoopste, maar wel een absolute topper. De basis van het beleggen geschreven door Holland Invest. Het boek is aan te raden voor zowel de beginnende belegger als de gevorderde belegger die vermogen willen opbouwen. Niet korte termijn, maar lange termijn denken. Risico’s beperken met een maximaal rendement, zodat je rustig kan slapen terwijl jouw geld aan het werk is.

De beleggersillusie

De beleggersillusie is een boek geschreven voor de (onwetende) beginnende belegger. In het boek wordt uitgelegd hoe banken en vermogensbeheerders geld verdienen aan jouw handelen op de beurs. Hierdoor verdwijnt het geld dat jij verliest in de zakken van deze bedrijven. Wil je weten hoe? Bestel het boek dan via onderstaande link!

Blondje beleggen beter

Blondjes beleggen beter is geschreven door Janneke Willemse. Janneke schrijft al jaren op haar blog hoe zij door ‘blond’ te beleggen de markt verslaat. Het boek is geschreven voor de beginnende belegger die nog niet zo goed weet hoe die moet beginnen met zijn eerste aankoop. In het boek staan een aantal opdrachten die je kan invullen. Als je alles hebt ingevuld heb je een persoonlijk stappenplan om je eerste stappen op de beurs te maken.

A random walk down Wall Street

Niet de meest eenvoudige om te lezen, maar daarom niet minder interessant! De schrijver legt uit waarom het geen enkele nut heeft om bedrijven te beoordelen op basis van fundamentele of technische analyse. Spoiler: een van zijn adviezen is om tevreden zijn met het marktrendement en niet proberen om de markt te verslaan. Wil je leren van andermans fouten leren en erachter komen waarom mensen deze fouten maken? Dan is dit boek iets voor jou!

Forex voor ambitieuze beginners

In dit boek wordt duidelijke uitgelegd hoe de valutamarkt werkt en welke basistermen je moet kennen. Het boek bevat veel bruikbare tips en de schrijver neemt je mee in de belangrijkste beleggingsstrategieën. Ook besteed de schrijver aandacht aan het vermijden van fouten en het kritisch nadenken over de juiste strategie

Daytrading voor dummies

Last but not least, daytrading voor dummies. Heb jij stalen zenuwen en denk je erover na om te starten met daytraden? Maak dan gelijk een vliegende start en lees Daytrading voor dummies! Dit boek geeft je het zelfvertrouwen en de kennis om belangrijke beslissingen te nemen en tegelijkertijd je hoofd koel te houden!

Gerelateerde blogs
Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *