10 Beste zelfhulpboeken om te lezen in 2022

Inhoud van dit artikel

Afgelopen jaren heb ik heel wat zelfhulpboeken gelezen. Wel grappig, want ik hield helemaal niet van lezen. Althans dat zei ik tegen mezelf. Lezen was stom.

Totdat ik eens een echt goed zelfhulpboek las. Nu is lezen een hobby van mij geworden. Wil je mijn favoriete boeken weten? Op deze pagina vind je de beste zelfhulpboeken die er op dit moment zijn.

Je kunt je leven helen

Dit is in mijn ogen het beste zelfhulpboek dat er op dit moment is! Je kunt je leven helen is geschreven door Louise Hay. Ruim vijftig miljoen exemplaren heeft ze wereldwijd verkocht en dat heeft een reden. 

Het boek staat vol inzichten, affirmaties, quotes en leuke oefeningen. Voel je je niet helemaal happy? Of ben je nieuwsgierig hoe jij je leven positief kan beïnvloeden. Dan kan ik je dit boek van harte aanbevelen!

Master your mindset: leef je mooiste leven

Master your mindset is geschreven Michael Pilarczyk. In dit boek vertelt hij hoe hij de principes van Napoleon Hill en zijn mentor Dan Peña in zijn leven heeft toegepast. Deze principes heeft hij uitgewerkt in een stappenplan. Op deze manier weet je precies hoe je net zoals Michael je mooiste leven kan leven. Dit is een van de beste zelfhulpboeken en is echt een musthave voor iedereen die zich op een positieve manier wil ontwikkelen.

Ik raad je ook aan de (positieve) reviews te lezen die op Bol.com staan. Michael heeft het leven van veel mensen veranderd.

Naast het schrijven van boeken is hij ook mede-eigenaar van de Mastermind Academy en de Meditation Moments App. Ik gebruik de app dagelijks en raad hem van harte aan.

Steeds leuker

Dit boek is geschreven door Jelle Hermus. Jelle heeft een methode bedacht hoe iedereen een steeds leuker leven kan leiden. Hij gaat onder andere dieper in op de onderwerpen: vrijheid, blijheid en betekenis. Het boek is gekozen tot beste spirituele boek van 2018

Jelle is bekend van SoChicken.nl en naast dit boek heeft hij ook een ander toppertje geschreven: leven met de wind mee. Beide boeken zijn een genot om te lezen.

Rijke pa arme pa

Rijke pa arme pa is geschreven door Robert Kiyosaki. Dit zelfhulpboek gaat over geld en hoe je geld voor jou kan laten werken. Het boek is heel praktisch ingericht en voor iedereen te begrijpen.

Ik ben niet van mening dat geld het belangrijkste is in deze wereld, maar om een goed leven te hebben moeten er toch echt wat knaken binnenkomen. Daarom vind ik dat iedereen, van jong tot oud, dit boek gelezen moet hebben. Dit is namelijk het beste zelfhulpboek op het gebied van persoonlijke financiën!

Mindgym, sportschool voor je geest

Sporten is goed voor je lichaam, maar vergeet niet je geest te trainen. In dit zelfhulpboek staan concrete oefeningen die je gelijk in de praktijk kan toepassen. De schrijver laat in Mindgym zien hoe je in 12 weken meer rust, energie en focus kan krijgen. Dit geheel op je eigen niveau.

Ben je tijdens het sporten competitief ingesteld? Dan ga jij waarschijnlijk de intensieve training volgen. Maak je borst maar nat, want dit boek is werkelijk een avondje naar de gym.

De edele kunst van not giving a f*ck

De edele kunst van not giving a f*ck is een New York Times bestseller en geschreven door Mark Manson. Dit boek is op een heerlijke humoristisch manier geschreven met een vleugje sarcasme. Wat de schrijver vooral wil meegeven is dat het leven niet altijd een sprookje kan zijn.

Soms zit het gewoon even tegen.

Richt je op de belangrijke zaken in het leven en schenk geen aandacht aan de dingen die er niet te doen. Dit klinkt als een open deur, maar vaak zijn de simpele dingen in het leven het lastigste. Daarom blijft dit een van de beste zelfhulpboeken.

12 regels voor het leven

In dit zelfhulpboek deelt Jordan Peterson hoe mensen de dagelijkse chaos kunnen doorstaan en hun leven kunnen verbeteren. Door het volgen van zijn regels zullen mensen meer geluk en succes ervaren en bovendien een betekenisvoller leven leiden.

TIP: Naast dit boek deelt Jordan Peterson ook graag zijn kennis op Youtube. Hier vind je inspirerende video’s vol waardevolle informatie.

Leven in je leven

In dit boek leer je hoe je om kunt gaan met je negatieve gedachten en hoe je ze kunt herkennen. In het boek worden deze negatieve gedachten valkuilen genoemd.

Stap voor stap kom je er achter wat jouw valkuilen zijn en hoe je deze kunt verbeteren. Leven in je leven is een goed boek voor iedereen die zijn valkuilen beter wil leren kennen en de behoefte heeft dit te veranderen.

De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Dit boek is geschreven door een boeddhistische monnik genaamd Haemin Sunim. Haemin schrijft hij over zijn visie en de lessen die het leven hem hebben geleerd.

Het boek is makkelijk leesbaar en bevat veel illustraties. Desondanks is het geen boek dat je in één keer wegleest.

Wil je de essentie van de schrijver begrijpen dan zul je sommige stukken vaker moeten lezen. Ik raad het je aan vooral de tijd te nemen, óók voor dit boek

De monnik die zijn Ferrari verkocht

Dit boek mag niet ontbreken in deze lijst met beste zelfhulpboeken. Het boek gaat over een advocaat die een resoluut besluit maakt door al zijn bezittingen te verkopen inclusief zijn rode Ferrari. Hij reist vervolgens naar de Himalaya om daar monnik te worden. 

Het boek staat vol wijsheden die je gelijk kan toepassen. Ben je opzoek naar innerlijke rust? Dan is dit een boek voor jou!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *