Hoe kan je geld verdienen met bloggen in 2022

Inhoud van dit artikel

Tof dat je geïnteresseerd bent hoe je geld kan verdienen met bloggen. Het lijkt mysterieus hoe bloggers vanuit hun luie stoel geld verdienen met bloggen. Geen baas, geen lastige collega’s, vrijheid. Hoe doen ze dat toch? In deze blog benoem ik de methodes die bloggers toepassen om geld te verdienen.  

Geld verdienen met affiliate markering

De meest voorkomende methode waarmee bloggers geld verdienen is affiliate marketing. In een andere blog heb ik uitgelegd wat affiliate marketing betekent en hoe je je kan aanmelden bij affiliate netwerken. Eigenlijk kan je over elk denkbaar product een blog schrijven en hiermee geld verdienen.

Stel je hebt een boek gelezen en je bent hier super enthousiast over. Je schrijft een leuke review hierover en plaatst een affiliate link naar Bol.com. Een bezoeker klikt op jouw affiliate link en koopt het boek.

Bol.com betaalt jou vervolgens een commissie, omdat jij een klant hebt doorverwezen naar hun website. Zo simpel is affiliate marketing.

Geld verdienen met adverteren

Een andere methode om geld te verdienen met bloggen is door advertenties te tonen via Google Adsense. Dit is de meest eenvoudige inkomstenbron om toe te passen. Je hoeft slechts eenmalig een code toe te voegen en Google zorgt voor de rest.

Dit is vooral aantrekkelijk als je dagelijks veel bezoekers op je website komen. Je moet dan denken aan minstens 100.000 per maand. Dat klinkt misschien weinig, maar er zijn maar weinig websites die meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar ontvangen.

Dit is trouwens wel afhankelijk van je niche. Een website over financiën levert bijvoorbeeld meer geld op dan een website over hobby’s en vrijetijdsbesteding. Dit komt omdat Google bij een website over financiën duurdere advertenties kan verkopen. In deze niche gaat het vaak om duurdere producten.

Voor websites met weinig bezoekers is het interessanter om gebruik te maken van affiliate marketing. Het is namelijk interessanter dat iemand op een affiliate link klikt, dan op een advertentie van Google.

Google

Diensten verkopen

Om klanten binnen te halen heb je bezoekers nodig die op jouw website komen. Dit kan je doen door middel van betaalde of organisch verkeer. Organisch verkeer betekent dat je bezoekers via een zoekterm in Google op jouw website terecht zijn gekomen.

Organisch verkeer heb je uiteraard het liefst, deze bezoekers kosten jou namelijk niets. Als jij waardevolle blogs schrijft, zal Google jou hiervoor belonen. Niet in de vorm van geld, maar door jou hoger in de zoekresultaten te laten voorkomen. Hiermee vergroot je de kans op nieuwe klanten.

Blogs schrijven voor klanten

Het duurt vaak weken of zelfs maanden voordat je geld gaat verdienen met bloggen. In al die tijd heb je niets verdiend, maar je hebt wel de nodige tijd en energie erin gestoken.

Daarom kan je er ook voor kiezen om eerst voor andere ondernemers teksten te gaan schrijven. Zo kun je ervaring opdoen en achter de schermen meekijken hoe jouw klant het doet. Zo ben je in elk geval verzekerd van een vast inkomen.

Coachen

Ben jij waar andere mensen graag willen zijn? Dan kan je door middel van het schrijven van blogs deze mensen aantrekken.

De kunst is om aan te tonen dat jij de absolute expert bent in jouw niche. Je laat dit zien door blogs van hoge kwaliteit te schrijven. Hiermee trek je de belastingstelling van potentiële klanten.

Oh ja, vergeet niet een contactformulier toe te voegen aan je website. Je wilt natuurlijk wel dat klanten je kunnen bereiken!

Coach geld verdienen met bloggen

Trainingen geven

Sta je liever voor een grote groep dan dat je klanten individueel begeleid? Dan gaat jouw voorkeur waarschijnlijk uit naar het geven van trainingen.

Om naamsbekendheid te creëren moet je gezien en gevonden worden op het internet. Het schrijven van blogs is hiervoor een interessante methode.

In het begin zal je weinig bezoekers trekken, maar op de lange termijn zal dit zich gaan uitbetalen in meer klanten!

Online producten verkopen

Een andere manier om geld te verdienen met bloggen is het verkopen van online producten. Het grote voordeel van het verkopen van online producten is dat je dit kunt opschalen.

Elk uur dat jij voor je klant werkt kan je één uur factureren. Je kunt namelijk niet jouw geschreven doorverkopen aan een andere ondernemer.

Bij online producten gaat dit net even iets anders.

Tijdens het creëren van deze producten krijg je niet betaald voor je gemaakte uren. Echter zodra dit product gelanceerd is, kun je oneindig veel sales maken zonder dat je hier iets voor hoeft te doen.

Uiteraard moet je je producten altijd blijven optimaliseren, maar het proces is nagenoeg passief. Daarom is het super interessant!

Verkoop je eigen e-book

Ben jij een absolute expert in je niche dan is het maken van een e-book wellicht iets voor jou. Tegenwoordig is het namelijk super eenvoudig om je eigen e-book te maken. Vooral als je al wat langer bezig bent met bloggen. Deze content zou je namelijk kunnen gebruiken voor je eerste e-book.

Zodra je de puntjes op de i hebt, ben je klaar om een passief inkomen te generen. Je kunt je e-book via je eigen website verkopen, maar ook op andere platformen zoals Bol.com.

Het nadeel van Bol.com is dat je een fee moet betalen per verkocht product. Dit zou je anders in je eigen zak steken. Daartegenover staat het grote bereik van dit platform, hiermee kan je flink opschalen.

Mocht je ervoor kiezen om zelf je e-book te verkopen dan is Phoenix wellicht een interessante optie. Dit is een alles-in-één software pakket voor het verkopen van online producten.

ebook geld verdienen met bloggen

Start een community

Het opstarten van een eigen community kan super interessant zijn. Een handige software die je hiervoor kan gebruiken is Huddle. Het voordeel van een community is dat je een groep creëert met gelijkgestemden.

Als oprichter van een community dien je waarde te leveren die je niet gratis op het internet kunt vinden. Je moet de groep enthousiast houden en continue voorzien van waardevolle informatie.

Voorbeelden van communities zijn de miljonairs club of de vastgoed community.

Maak een online cursussen

Een interessante manier om geld te verdienen met je blog is het geven van een online cursus. Niet iedereen vindt het even leuk om een boek te lezen. Deze categorie is eerder geneigd om bijvoorbeeld een online cursus te volgen. Hier maken ondernemers gretig gebruik van.

Tegenwoordig zie je veel aanbieders van online cursussen adverteren op YouTube. De meeste aanbieders gebruiken hiervoor de software van Huddle. Dit is dezelfde software die gebruikt kan worden voor het opstarten van een community.

Webinar organiseren

Naast het aanbieden van een statische online cursus, kan je er ook voor kiezen een webinar te organiseren. Webinars worden vaak gebruik als salespitch voor het promoten van andere producten.

Door het geven van een (gratis) webinar krijgen je potentiële klanten een beter beeld van jouw product. Klanten willen namelijk er zeker van zijn dat jouw product het geld waard is. Hierdoor zijn ze eerder geneigd om jouw product te kopen.

webinar geld verdienen bloggen

Merchandise

Merchandise is het verkopen van producten die voorzien zijn van jouw logo of naam. Een van de bekendste merchandise producten is de verkoop van voetbalshirts.

Merchandise wordt de laatste tijd ook veel toegepast door vloggers. Bekende Nederlandse vloggers, zoals Enzo knol, Don de Jong en Dutchperformante maken gebruik van hun bekendheid en proberen hiermee hun spullen te slijten. Dit kan ontzettend interessant zijn als je een groot bereik hebt. Of een ontzettend tof product hebt.

Verkoop je blog

Tenslotte kan je er ook voor kiezen om je blog te verkopen. Bijvoorbeeld als je de keuze hebt gemaakt om je op andere projecten te gaan richten. De content die je hebt geschreven kan interessant zijn voor collega-bloggers.

Zij kunnen er dan voor kiezen om jouw blogs te gebruiken voor hun eigen blog of jouw blog verder uitbouwen.

Hopelijk heb je nu een goed beeld hoe je geld kan verdienen met bloggen. Ken je nog andere methodes die niet zijn benoemd in deze blog? Laat het dan vooral weten in de comments. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *